Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Cортозразки української селекції є більш стійкими до несприятливих погодних чинників, – робочий візит Президента НААН до Інституту зрошуваного землеробства 15.05.2020

Cортозразки української селекції є більш стійкими до несприятливих погодних чинників, – робочий візит Президента НААН до Інституту зрошуваного землеробства

14 травня до Інституту зрошуваного землеробства з робочим візитом завітав  Президент НААН Ярослав Гадзало. Директор Інституту Раїса Вожегова розповіла про стан сільськогосподарських культур на дослідних ділянках і виробничих посівах за складних погодних умов, які склалися у зимово-весняний період 2020 року.

Під час огляду демонстраційних полігонів вченими Інституту було представлено інноваційні розробки Інституту, охарактеризовано стан посівів з різними сортами і гібридами вітчизняної та закордонної селекції, доведено, що сортозразки української селекції є більш стійкими до несприятливих погодних чинників, мають максимальний рівень екологічної пластичності та адаптивності, навіть за екстремальних умов.

Продемонстровані експериментальні технології вирощування нішевих культур за умов краплинного зрошення, які мають вагомі конкурентні переваги, характеризуються високим рівнем економічної ефективності та екологічної безпеки для довкілля.

Також відбулась презентація нової бібліотеки Інституту, в якій зібрано унікальні доробки в галузі сільського господарства.

Повернення до списку