Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
27.03.2019

Crossref LIVE Kyiv

26 березня 2019 року Всесвітня асоціація видавничої цитованості (Publishers International Linking Association), Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» та Видавнича служба УРАН за підтримки Міністерства освіти і науки України провели міжнародний науковий захід Crossref LIVE Kyiv, присвячений проблемам доступу та відкритості наукової інформації і Україні.

Спікери реєстраційної агенції Crossref ознайомили учасників, серед яких були і представники НААН, з особливостями реєстрації контенту в Crossref, правилами зв'язування посилань і цитування даних та використанням метаданих.

Жваву дискусію викликали виступи представників МОН з роз’ясненнями щодо Порядку формування Переліку наукових фахових видань України та Державної науково-технічної бібліотеки України щодо Відкритого українського індексу наукового цитування (Open Ukrainian Citation Index).

Темами заходу також були критерії якості наукового видання та бібліотеки як цифрові видавці наукового контенту відкритого доступу.


Повернення до списку