Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
30.01.2019

За програмою «Біотехнологія у ветеринарній медицині» виконано 13 завдань, — НААН

Інститут ветеринарної медицини Національної академії аграрних наук прозвітував про виконання програми наукових досліджень «Біотехнологія у ветеринарній медицині»  у 2018 році.

Над виконанням заходів працювали Інститут ветеринарної медицини та Інститут експериментальної і клінічної ветеринарної медицини. Загалом було задіяно 92 фахівця, з них 42 — доктори і кандидати наук.

В рамках програми виконано 13 фундаментальних, прикладних і пошукових завдань. Серед них створення галузевого стандарту антирабічної сироватки, розробка ПЛР-тест-системи для індикації ДНК патогенних лептоспір у режимі реального часу і тест-системи ІФА для детекції антитіл проти збудника цирковірозу свиней. Виготовлення дослідних зразків нановакцин, вивчення імунобіохімічних властивостей збудників інфекційної анемії та грипу коней, моделювання екологічної ніші збудника сибірки в Україні тощо. Програма досліджень профінансована на рівні 8,6 млн грн.

Науковці Інституту ветмедицини отримали 24 патенти і подали 18 патентних заявок. Продовжена міжнародна співпраця з науковими установами Польщі, Німеччини, Вірменії, Білорусі, Казахстану і Монголії в галузях інфекційної патології, фармакології і терапії тварин, а також публікації наукових робіт в індексованих виданнях.


Повернення до списку