Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Програма наукових досліджень «Хміль» профінансована на рівні 1,6 млн грн, — НААН 28.01.2019

Програма наукових досліджень «Хміль» профінансована на рівні 1,6 млн грн, — НААН

У 2018 році програма наукових досліджень «Хміль», над якою працювали 23 виконавця, профінансована на рівні 1,6 млн грн. Повідомляє Інститут  сільського господарства Полісся Національної академії аграрних наук.

Виконано 10 фундаментальних і прикладних досліджень. У тому числі у напрямках селекційно-генетичних основ створення, оцінки та використання нових генотипів хмелю; наукових основ біотехнологічних методів у селекційному процесі; оздоровлення хмелю від вірусних хвороб; морфолого-біохімічних процесів виробництва садивного матеріалу живцюванням хмелю; оцінки якості селекційних сортів хмелю та продуктів його переробки для використання їх у пивоварінні та інших галузях тощо.

Зокрема, у пивоварінні для створення тонкого хмельового аромату та легкої гіркоти придатні сорти: Слов’янка, Клон 18, Злато Полісся. Для виготовлення пшеничних сортів придатна Слов’янка, для забезпечення базової гіркоти — сорт Альта. Для утворення пряно-квіткового аромату з фруктовими тонами придатні сорти Заграва, Національний, Промінь, для пряно-квіткового аромату та цитрусових тонів — перспективні сорти Ксанта та Руслан.

Для хлібопечення придатні сорти Клон 18, Злато, Полісся, Слов’янка, Гайдамацький. Для фармакології — сорти з високим умістом біологічно активних сполук хмелю, зокрема Слов’янка, Ксанта, Руслан, Заграва та Промінь.


Повернення до списку