Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
VIII Міжнародна науково-практична конференція: «Актуальні напрями розвитку конярства України і Європи» 05.10.2016

VIII Міжнародна науково-практична конференція: «Актуальні напрями розвитку конярства України і Європи»

23-24 вересня 2016 року на базі НВА «Племконецентр» відбулася VIII Міжнародна науково-практична конференція «Актуальні напрями розвитку конярства України і Європи».

        У роботі конференції взяли участь представники вітчизняних наукових установ та вищих навчальних закладів: Закарпатської державної сільськогосподарської дослідної станції НААН, Інституту тваринництва НААН, Національного університету біоресурсів і природокористування України, Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С. З. Гжицького. Зарубіжні  наукові установи представляли учасники з Польщі, а саме  Дослідного господарства Інституту зоотехнії – Державного дослідного інституту Оджехова (ZDIZ-PIB Odrzechowa).

         Відкрив конференцію директор Закарпатської державної сільськогосподарської дослідної станції НААН Спаський Г.В. Учасників конференції привітали   Владислав Брейта  директор Дослідного господарства Інституту зоотехнії в Оджехові ( Республіка Польща), перший проректор Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С. З. Гжицького  Турко І.Б. та голова науково-виробничої асоціації «Племконецентр» Головач М.Й.

          Учасники конференції обговорювали  актуальні проблеми наукового забезпечення та перспективи розвитку конярства, а саме: реалізація польсько-української стратегії повернення гуцульського коня у природне середовище; стратегія розвитку конярства в Україні; оцінка жвавості і лінійного росту жеребців орловської рисистої породи; вплив фізичних навантажень на про/антиоксидантний баланс у коней, що використовуються у рекреаційній верховій їзді; технологічні аспекти відтворення та вирощування тракененських коней у Франції; порівняльна характеристика атравматичного інструментарію для штучного осіменіння кобил та обладнання для заготівлі і збереження спермопродукції жеребців.

      Під час конференції було організовано тематичну виставку-продаж авторських картин  Бєлікової Катерини. Також  проведено конкурс коней гуцульської породи та екстер’єрна оцінка жеребців і кобил гуцульської породи.


Повернення до списку