Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Відбулось виїзне засідання Президії НААН з розгляду питання «Система науково-організаційного забезпечення інтенсифікації тваринництва» 25.05.2016

Відбулось виїзне засідання Президії НААН з розгляду питання «Система науково-організаційного забезпечення інтенсифікації тваринництва»

25 травня 2016 р. на базі Інституту свинарства і агропромислового виробництва НААН відбулось виїзне засідання Президії НААН з розгляду питання «Система науково-організаційного забезпечення інтенсифікації тваринництва». У засіданні взяли участь понад 50 осіб – голова Полтавської ОДА Валерій Головко, голови районних адміністрацій, очільники департаментів агропромислового розвитку обласних адміністрацій, директори наукових установ та дослідних господарств мережі Національної академії аграрних наук України, керівники професійних громадських організацій з галузі тваринництва, фахівці галузі.

24 травня засіданню передувало відвідання двох дослідних господарств Інституту свинарства і АПВ, в яких учасники заходу ознайомились із демонстраційними полігонами сільськогосподарських культур та технологіями виробництва продукції тваринництва і вирощування племінного молодняку у племзаводі із розведення свиней миргородської породи, племінному репродукторі айрширської породи великої рогатої худоби (ДП «ДГ імені Декабристів») та племінними заводами з розведення худоби української чорно-рябої молочної породи і великої білої породи свиней (ДП «ДГ «Степне»).

Віддаючи належне науковим здобуткам наших науковців з питань підвищення генетичного потенціалу продуктивності сільськогосподарських тварин, організації їх годівлі за сучасною методологією та технологій виробництва продукції, доповідач, віце-президент НААН академік НААН Михайло Бащенко наголосив на першочергових завданнях – необхідності поглиблення селекційних досліджень з використанням геномного типування, ефективності схрещування вітчизняних порід молочної худоби з кращими європейськими. Також зауважив, що потребують техніко-економічних обґрунтувань проекти нового будівництва і реконструкції окремих виробничих приміщень та ферм для молочного скотарства з якісно новим технічним і технологічним оснащенням за боксового утримання на 500, 1000, 1500, 2000 голів з продуктивністю 7,0-10,0 тис. кг молока на корову за рік. Вимагає вирішення адекватного європейській практиці питання посилення екологічної безпеки виробництва та гуманізації утримання тварин.

Президент НААН академік НААН Ярослав Гадзало зазначив, що завдання наукових установ з питання, що розглядалось, мають бути відображені у «Стратегії розвитку сільськогосподарського виробництва в Україні до 2025 року».

За підсумками засідання Президії НААН прийнято відповідну постанову.          


Повернення до списку