Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Науково-практична конференція молодих учених і спеціалістів «Інноваційні розробки молодих учених для конкурентоспроможного аграрного виробництва» 16.11.2015

Науково-практична конференція молодих учених і спеціалістів «Інноваційні розробки молодих учених для конкурентоспроможного аграрного виробництва»

10-12 листопада 2015 року в Національному науковому центрі “Інститут землеробства НААН” відбулась науково-практична конференція молодих учених і спеціалістів «Інноваційні розробки молодих учених для конкурентоспроможного аграрного виробництва».

В роботі конференції взяли участь науковці із 12 установ мережі НААН, Національного університету біоресурсів та природокористування, Полтавської державної аграрної академії, Львівського національного аграрного університету, Іллінецького аграрного коледжу, Інституту фізіології рослин і генетики НАН України та ін.

З вітальним словом до учасників конференції звернувся директор ННЦ «Інститут землеробства НААН», доктор с.-г. наук, професор, член-кореспондент НААН В.Ф. Камінський.

Головний науковий співробітник відділ обробітку ґрунту і боротьби з бур’янами, доктор сільськогосподарських наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України А.М. Малієнко ознайомив учасників з сучасним баченням загальних закономірностей формування агротехнологій.

Серед питань, що обговорювалися на конференції, особливу увагу було приділено інноваційним розробкам у галузях землеробства, рослинництва, селекції та насінництва.

Конференції молодих вчених у стінах Інституту проводяться не вперше, але особливістю нинішньої було те, що значна кількість учасників підготували виступи та відповідали на запитання англійською мовою.

Після підведення підсумків, обговорення та прийняття резолюції комісія визначила кращі доповіді і учасники були нагороджені грамотами, пам’ятними призами та подяками.

Перше місце за доповідь «Transformation of properties of greyic luvisol after removing them from tillage» присуджено М.В. Нецик, друге – В.М. Шкляру за доповідь «Баланс гумусу в сірому лісовому ґрунті за різних систем удобрення та хімічної меліорації», третє ‑ Є.В. Заїці за доповідь «Characteristic of winter bread wheat collection in condition of Northern Forest-Steppe of Ukraine». Подяки за активну участь у конференції отримали О.С. Усов, Н.Є. Борис, Л.В. Богатир, А.М. Ткаченко, А.В. Єзерковський 


Повернення до списку