Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN
Круглий стіл  "Збереження території заповідника під час передислокації військової техніки" 10.11.2015

Круглий стіл "Збереження території заповідника під час передислокації військової техніки"

06 листопада 2015 року на базі Біосферного заповідника «Асканія-Нова» імені Ф.Е. Фальц-Фейна НААН відбувся круглий стіл на тему: "Збереження території заповідника під час передислокації військової техніки", приурочений до Міжнародного дня запобігання експлуатації оточуючого середовища під час війни та збройних конфліктів, оголошеного у 2001 році Генеральною асамблеєю ООН.

У роботі круглого столу взяли участь 20 фахівців, у т.ч. представники громадськості, співробітники заповідника, командири військових підрозділів.

Під час заходу присутні дискутували та обговорювали актуальні проблеми збереження біологічного різноманіття заповідника "Асканія-Нова" імені Ф.Е. Фальц-Фейна НААН в сучасних умовах та мінімізації погіршення стану екосистем та природних ресурсів при передислокації військової техніки в регіоні.

Присутні підкреслили, що у наш час природоохоронна діяльність набуває особливого значення і є частиною Концепції зміцнення миру, проголошеною ООН. Шкода, заподіяна навколишньому середовищу під час збройних конфліктів, часто торкається не тільки однієї держави і не лише нинішнього покоління.


Повернення до списку