Рада молодих вчених Інституту продовольчих ресурсів НААН

Рада молодих учених, створена наказом директора ІПР НААН України від 24 грудня 2014 р., є об’єднанням молодих учених інституту, яке створено з метою сприяння всебічного науково-дослідній роботі, винахідницькій та творчій діяльності аспірантів та молодих учених, професійному становленню молодих науковців, а також захисту соціальних інтересів молодих учених і фахівців.
Діяльність Ради здійснюється відповідно до Конституції України, Законів України «Про вищу освіту», «Про наукову та науково-технічну діяльність», інших нормативних актів України, і Положення про РМУ ІПР НААН України.
Рада молодих учених ІПР НААН України координує свою роботу з адміністрацією Інституту через його директора або заступників.
Досягнення у минулому:
Рада молодих учених продовольчих ресурсів долучилася до ради молодих вчених при Міністерстві освіти і науки України.
Діяльність сьогодні:
1. Організація внутрішньо-інститутських науково-популярних семінарів.
2. Консультативно-дорадча діяльність щодо отримання грантів по міжнародних науково-освітніх програмах.
3. Створення на базі ради молодих учених гуртка для вивчення іноземних мов на громадських засадах.
План роботи Ради молодих учених ІПР НААН України на 2015 рік
№
|
Заходи
|
Термін проведення
| ||
1
|
Надання інформації щодо можливості участі у міжнародних грантових програмах.
|
1-2 квартал (січень- червень)
| ||
Організація і проведення внутрішньо інститутських наукових семінарів:
| ||||
1
|
Функціональні продукти у житті людини
|
14 лютого
| ||
2
|
Доступні можливості навчання та стажування за кордоном
|
9 квітня
| ||
3
|
Відродження інтересу споживачів до стародавніх видів пшениці в технології борошняних виробів
|
кінець квітня
| ||
4
|
Статистичні методи обробки результатів досліджень. Невизначеність
|
травень
| ||
5
|
Основні напрямки розвитку біоенергетики в Україні
|
червень
| ||
2
|
Консультативна участь і практична допомога в організації роботи молодих учених інституту
|
1-2 квартал (січень- червень)
| ||
3
|
Участь і практична допомога в організації науково-практичних конференцій, що проводяться на базі ІПР та інших наукових закладах
|
3 квартал (липень-вересень)
| ||
Організація і проведення внутрішньо інститутських наукових семінарів:
|
3 квартал (липень-вересень)
| |||
1
|
Методи генерації наносистем і можливості застосування наносистем у харчових технологіях
(Відділ біоресурсів та переробки рослинної сировини) |
липень
| ||
4
|
Оновлення складу Ради молодих учених
|
4 квартал (жовтень-грудень)
|

Посада: голова Ради
Освіта:
Магістр з напряму інженерна-механіка за спеціальністю «Обладнання переробних і харчових виробництв», Національний університет харчових технологій (НУХТ), 2009 р.
Науковий ступінь: кандидат технічних наук
Дисертація: «Підвищення ефективності очищення дифузійного соку з використанням гідроксиду алюмінію в нанорозмірному стані» за спеціальністю 05.18.05 – технологія цукристих речовин та продуктів бродіння, НУХТ, 2014 р.
Основні наукові напрями роботи та досягнення:
· можливості використання препаратів з твердою фазою в нанорозмірному стані у якості каталізаторів процесів харчових виробництв.
· дослідження швидкості фільтрування під тиском суспензій цукрового виробництва.
Є автором 48 наукових публікацій.
Професійна діяльність:
– начальник дільниці механічної обробки на верстатах з ЧПК управлінням
ДП «Завод Арсенал» 2008– 2009 рр;
– інженер Проблемної науково-дослідної лабораторії НУХТ, 2009– 2010 рр;
– молодший науковий співробітник Проблемної науково-дослідної лабораторії НУХТ, 2010– 2012 рр;
–науковий співробітник відділу Технології цукровмісних продуктів та інгредієнтів Інституту продовольчих ресурсів НААН України,
2012– 2015 рр;
– старший науковий співробітник лабораторії Біоресурсів та переробки рослинної сировини Інституту продовольчих ресурсів НААН України, 2015– 2015 рр– т.ч.
Основні наукові публікації:
1. Дослідження структури і біологічної активності водних розчинів наночастинок металів / К.Г. Лопатько, Ю.О. Дашковський, С.В. Ткаченко [та ін.] // Журнал біоорганічної хімії «Ukrainica Bioorganica Acta». – 2011. – № 2. – С. 29–37.
2. Перший досвід застосування реагенту в нанорозмірному стані для додаткового очищення дифузійного соку в бурякоцукровому виробництві / Л.М. Вєрченко, С.В. Ткаченко, А.І. Маринін, К.Г. Лопатько // Цукор України. – 2012. – №12(84). – С. 15 – 20
3. Додаткові реагенти для очищення дифузійного соку: минуле, сьогодення, перспективи / Л.М. Вєрченко, С.В. Ткаченко, Л.М. Хомічак, Н.В. Сидоренко // Цукор України. – 2013. – №4(88). – С. 19 – 23.
4. Верченко Л.М. Влияние гидроксида алюминия в наноформе на несахара диффузионного сока / Л.М. Вєрченко, С.В. Ткаченко, Л.М. Хомичак, // Сахар. – 2013. – №9. – С. 44 – 47.
5. Ткаченко С.В. Визначення швидкості фільтрування суспензій сатураційних соків під тиском / С.В. Ткаченко, Л.М. Вєрченко, Л.М. Хомічак // Цукор України. – 2014. – №2(98). – С. 31 – 35.

Досягнення: науковий співробітник

Досягнення: заст. нач. відділу по фінансам

Досягнення: провідний інженер

Досягнення: науковий співробітник

Досягнення: науковий співробітник

Досягнення: молодший науковий співробітник

Досягнення: молодший науковий співробітник
Досягнення: молодший науковий співробітник

Досягнення: молодший науковий співробітник

Досягнення: науковий співробітник
Досягнення: науковий співробітник

Досягнення: провідний інженер

Досягнення: провідний інженер

Досягнення: пров. інженер-метролог

Досягнення: науковий співробітник

Досягнення: молодший науковий співробітник