Національна академія аграрних наук України Науково-методичний і координаційний центр з наукових проблем
розвитку АПК України
UA EN

Рада молодих вчених Інституту продовольчих ресурсів НААН


Контакти

sergi-tkachenko@ukr.net.

+38 (044) 517 02 28



Історія створення Ради

Рада молодих учених, створена наказом директора ІПР НААН України від 24 грудня 2014 р., є об’єднанням молодих учених інституту, яке створено з метою сприяння всебічного науково-дослідній роботі, винахідницькій та творчій діяльності аспірантів та молодих учених, професійному становленню молодих науковців, а також захисту соціальних інтересів молодих учених і фахівців.

Діяльність Ради здійснюється відповідно до Конституції України, Законів України «Про вищу освіту», «Про наукову та науково-технічну діяльність», інших нормативних актів України, і Положення про РМУ ІПР НААН України.

Рада молодих учених ІПР НААН України координує свою роботу з адміністрацією Інституту через його директора або заступників.

Діяльність Ради

Досягнення у минулому:

Рада молодих учених продовольчих ресурсів долучилася до ради молодих вчених при Міністерстві освіти і науки України.

Діяльність сьогодні:

1. Організація внутрішньо-інститутських науково-популярних семінарів.

2. Консультативно-дорадча діяльність щодо отримання грантів по міжнародних науково-освітніх програмах.

3. Створення на базі ради молодих учених гуртка для вивчення іноземних мов на громадських засадах.



План роботи Ради молодих учених
ІПР НААН України на 2015 рік

Заходи

Термін проведення

1

Надання інформації щодо можливості участі у міжнародних грантових програмах.

1-2 квартал (січень- червень)

Організація і проведення внутрішньо інститутських наукових семінарів:

1

Функціональні продукти у житті людини (Відділ технології цукровмісних продуктів та інгредієнтів)

14 лютого

2

Доступні можливості навчання та стажування за кордоном (Відділ Координації наукових досліджень)

9 квітня

3

Відродження інтересу споживачів до стародавніх видів пшениці в технології борошняних виробів (Лабораторія борошномельно-круп’яного, хлібопекарного і кондитерського виробництва)

кінець квітня

4

Статистичні методи обробки результатів досліджень. Невизначеність (Відділ аналітичних досліджень та якості харчової продукції)

травень

5

Основні напрямки розвитку біоенергетики в Україні (Відділ біоресурсів та переробки рослинної сировини)

червень

2

Консультативна участь і практична допомога в організації роботи молодих учених інституту

1-2 квартал (січень- червень)

3

Участь і практична допомога в організації науково-практичних конференцій, що проводяться на базі ІПР та інших наукових закладах

3 квартал (липень-вересень)

Організація і проведення внутрішньо інститутських наукових семінарів:

3 квартал (липень-вересень)

1

Методи генерації наносистем і можливості застосування наносистем у харчових технологіях

(Відділ біоресурсів та переробки рослинної сировини)

липень

4

Оновлення складу Ради молодих учених

4 квартал (жовтень-грудень)


Члени ради:

Ярослав Рибак
Ярослав Рибак

Посада: Голова Ради молодих вчених

+380939018772
rybak.aya@gmail.com
Резюме:

Фахівець у сфері соціально-економічних відносин, фандрайзингу, грантового менеджменту, економічного аналізу. Основною метою є робота в команді, де можливо повною мірою застосувати набутий досвід та реалізувати свій потенціал.
 
ДОСВІД РОБОТИ:

Інститут продовольчих ресурсів НААН
Начальник сектору економічних досліджень, інноваційного провайдингу  та зовнішніх зв'язків (10.2021 – по даний час)

Національна академія аграрних наук України
Начальник Відділу контролю та виконання (10.2020 – 10.2021)
Провідний науковий співробітник (01.2019 – 10.2020)
Старший науковий співробітник (06.2018 – 12.2018)

ОСВІТА:
  • 2011 р. – диплом магістра, спеціальність «Облік та аудит», Національний університет біоресурсів і природокористування України
  • 2018 р. – диплом кандидата економічних наук, спеціальність «Економіка та управління підприємствами (за видами економічної діяльності )», Національний науковий центр «Інститут аграрної економіки» НААН
  • 2019 р. – диплом магістра, спеціальність «Музичне мистецтво», Національна академія керівних кадрів культури і мистецтва

Гетьман Інна Анатоліївна
Гетьман Інна Анатоліївна

Посада: Секретар Ради молодих вчених

+380986490869
getmaninna7@gmail.com
Резюме:

Науковий співробітник відділу технологій хліба та біотрансформації зернових продуктів.


ДОСВІД РОБОТИ:
  • 2015–2016 рр. – старший лаборант кафедри хлібопекарських та кондитерських виробів Національного університету харчових технологій.
  • 2017–2018 рр. – фахівець відділу технологій хліба та біотрансформації зернових продуктів Інституту продовольчих ресурсів НААНУ.
  • 2018 –2020 рр. – молодший науковий співробітник відділу технологій хліба та біотрансформації зернових продуктів Інституту продовольчих ресурсів НААНУ;
  • 2021 р. – до теперішнього часу - науковий співробітник відділу технологій хліба та біотрансформації зернових продуктів Інституту продовольчих ресурсів НААНУ.
ОСВІТА:
  • 2012 –2016 рр. – навчання в Національному  університеті харчових технологій та здобуття ОКР «Бакалавр» з напряму «Харчові технології та інженерія».
  • 2016 – 2018 рр. – навчання в Національному університеті харчових технологій на здобуття освітнього ступеню «Магістр» за спеціальністю « Технологія хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів».
  • 2018 р – до теперішнього часу - навчання в аспірантурі  на здобуття наукового ступеня доктора філософії в Національному університеті харчових технологій (спеціальність 181 «Харчові технології»).
ПУБЛІКАЦІЙНА АКТИВНІСТЬ: 
  • 2 патенти України на винахід та корисну модель;
  • Автор 16 наукових статей, із них 4 статті в журналах категорії «А», 10 статей в фахових виданнях категорії «Б» 
  • 33 тези доповідей Міжнародних науково-практичних конференцій молодих вчених, студентів та аспірантів в Україні та закордоном (Грузія, Казахстан).

Алла Оніщенко
Алла Оніщенко

Посада: Заступниця голови Ради молодих вчених

onisenkoalla627@gmail.com
Резюме:

Молодший науковий співробітник відділу біотехнології
Інституту продовольчих ресурсів НААН, Київ, Україна 


ОСВІТА:
  • 2013-2016 роки  Лубенське медичне училище, Молодший спеціаліст, Кваліфікований фельдшер у сфері надання медичної допомоги
  • 2016-2021 рр. Харківська зооветеринарна академія, Магістр технології та виробництва і переробки продукції тваринництва
ДОСВІД РОБОТИ:

2017 р. – молодший науковий співробітник Інституту продовольчих ресурсів НААН
відділ біотехнології

НАУКОВІ ІНТЕРЕСИ: 
  • фізіологія, біохімія мікроорганізмів; ·
  • розробка технологічних параметрів накопичення та збереження біомаси бактеріальних композицій (рецептура поживних і захисних середовищ, якість посівного матеріалу, режими накопичення та зберігання біомаси, режими накопичення біомаси, форма випуску готового препарату).
  • розробка асоціацій бактеріальних культур для забезпечення органічними кислотами рослинної сировини
ПУБЛІКАЦІЇ:

1. Danylenko S.G., Naumenko O.V., Onishchenko A.S., Teterina S M., Khonkiv M.O., Skrotskyi S.O. Biotechnology of newly created bacterial composition for siloing based on lactic acid bacteria // Mikrobiol. Z – 2021. 83, № 6. P. 20-31. https://doi.org/10.15407/microbiolj83.06.020
2. Оніщенко А.С., Даниленко С.Г. Скринінг культур для забезпечення органічними кислотами рослинної сировини «Біотехнологія ХХІ століття»: матеріали ХVІ Всеукраїнської науковопрактичної конференції (Київ, 3 червня 2022) [Електронне видання] / Міністерство освіти і науки України, КПІ ім. Ігоря Сікорського, Національна академія наук України, Інститут клітинної біології та генетичної інженерії – Київ: КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2022. С. 92.




Повернення до списку