Рада молодих вчених Інституту продовольчих ресурсів НААН
Рада молодих учених, створена наказом директора ІПР НААН України від 24 грудня 2014 р., є об’єднанням молодих учених інституту, яке створено з метою сприяння всебічного науково-дослідній роботі, винахідницькій та творчій діяльності аспірантів та молодих учених, професійному становленню молодих науковців, а також захисту соціальних інтересів молодих учених і фахівців.
Діяльність Ради здійснюється відповідно до Конституції України, Законів України «Про вищу освіту», «Про наукову та науково-технічну діяльність», інших нормативних актів України, і Положення про РМУ ІПР НААН України.
Рада молодих учених ІПР НААН України координує свою роботу з адміністрацією Інституту через його директора або заступників.
Досягнення у минулому:
Рада молодих учених продовольчих ресурсів долучилася до ради молодих вчених при Міністерстві освіти і науки України.
Діяльність сьогодні:
1. Організація внутрішньо-інститутських науково-популярних семінарів.
2. Консультативно-дорадча діяльність щодо отримання грантів по міжнародних науково-освітніх програмах.
3. Створення на базі ради молодих учених гуртка для вивчення іноземних мов на громадських засадах.
План роботи Ради молодих учених ІПР НААН України на 2015 рік
№
|
Заходи
|
Термін проведення
| ||
1
|
Надання інформації щодо можливості участі у міжнародних грантових програмах.
|
1-2 квартал (січень- червень)
| ||
Організація і проведення внутрішньо інститутських наукових семінарів:
| ||||
1
|
Функціональні продукти у житті людини
|
14 лютого
| ||
2
|
Доступні можливості навчання та стажування за кордоном
|
9 квітня
| ||
3
|
Відродження інтересу споживачів до стародавніх видів пшениці в технології борошняних виробів
|
кінець квітня
| ||
4
|
Статистичні методи обробки результатів досліджень. Невизначеність
|
травень
| ||
5
|
Основні напрямки розвитку біоенергетики в Україні
|
червень
| ||
2
|
Консультативна участь і практична допомога в організації роботи молодих учених інституту
|
1-2 квартал (січень- червень)
| ||
3
|
Участь і практична допомога в організації науково-практичних конференцій, що проводяться на базі ІПР та інших наукових закладах
|
3 квартал (липень-вересень)
| ||
Організація і проведення внутрішньо інститутських наукових семінарів:
|
3 квартал (липень-вересень)
| |||
1
|
Методи генерації наносистем і можливості застосування наносистем у харчових технологіях
(Відділ біоресурсів та переробки рослинної сировини) |
липень
| ||
4
|
Оновлення складу Ради молодих учених
|
4 квартал (жовтень-грудень)
|
Посада: Голова Ради молодих вчених
- 2011 р. – диплом магістра, спеціальність «Облік та аудит», Національний університет біоресурсів і природокористування України
- 2018 р. – диплом кандидата економічних наук, спеціальність «Економіка та управління підприємствами (за видами економічної діяльності )», Національний науковий центр «Інститут аграрної економіки» НААН
- 2019 р. – диплом магістра, спеціальність «Музичне мистецтво», Національна академія керівних кадрів культури і мистецтва
Посада: Секретар Ради молодих вчених
- 2015–2016 рр. – старший лаборант кафедри хлібопекарських та кондитерських виробів Національного університету харчових технологій.
- 2017–2018 рр. – фахівець відділу технологій хліба та біотрансформації зернових продуктів Інституту продовольчих ресурсів НААНУ.
- 2018 –2020 рр. – молодший науковий співробітник відділу технологій хліба та біотрансформації зернових продуктів Інституту продовольчих ресурсів НААНУ;
- 2021 р. – до теперішнього часу - науковий співробітник відділу технологій хліба та біотрансформації зернових продуктів Інституту продовольчих ресурсів НААНУ.
- 2012 –2016 рр. – навчання в Національному університеті харчових технологій та здобуття ОКР «Бакалавр» з напряму «Харчові технології та інженерія».
- 2016 – 2018 рр. – навчання в Національному університеті харчових технологій на здобуття освітнього ступеню «Магістр» за спеціальністю « Технологія хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів».
- 2018 р – до теперішнього часу - навчання в аспірантурі на здобуття наукового ступеня доктора філософії в Національному університеті харчових технологій (спеціальність 181 «Харчові технології»).
- 2 патенти України на винахід та корисну модель;
- Автор 16 наукових статей, із них 4 статті в журналах категорії «А», 10 статей в фахових виданнях категорії «Б»
- 33 тези доповідей Міжнародних науково-практичних конференцій молодих вчених, студентів та аспірантів в Україні та закордоном (Грузія, Казахстан).
Посада: Заступниця голови Ради молодих вчених
- 2013-2016 роки Лубенське медичне училище, Молодший спеціаліст, Кваліфікований фельдшер у сфері надання медичної допомоги
- 2016-2021 рр. Харківська зооветеринарна академія, Магістр технології та виробництва і переробки продукції тваринництва
- фізіологія, біохімія мікроорганізмів; ·
- розробка технологічних параметрів накопичення та збереження біомаси бактеріальних композицій (рецептура поживних і захисних середовищ, якість посівного матеріалу, режими накопичення та зберігання біомаси, режими накопичення біомаси, форма випуску готового препарату).
- розробка асоціацій бактеріальних культур для забезпечення органічними кислотами рослинної сировини